Chinees nieuwjaar 2017

Kung Hei Fat Choy! Of, Gelukkig (Chinees) Nieuwjaar! In China begint het nieuwjaar officieel vandaag, op 28 januari 2017 en eindigt het 15 dagen later, op 5 februari 2017. Tijd voor feest en grote familiebijeenkomsten! Doe je mee?

Chinees Nieuwjaar 2017: jaar van de haan

De chinese traditie rond Nieuwjaar is eigenlijk heel mooi. Vooraleer aan het nieuwe jaar kan begonnen worden, wordt het oude jaar mooi en zorgvuldig afgesloten. Er worden nieuwe kleren gekocht, mensen gaan naar de kapper, houden een grote kuis en maken rode envelopjes (ook Lai See genoemd of lucky money) voor hun kinderen of kleinkinderen.

Gedurende die twee weken komt de familie dan ook bijeen, om gezellig het nieuwe jaar te vieren. Hierbij komen uiteraard heerlijke maaltijden aan te pas! Lekkere gewokte groentjes, gebakken rijst, vlees en/of vis en een lekkere thee... Wie zou er zo het nieuwe jaar niet willen starten?

Vier jij ook het Chinese Nieuwjaar? Het zal ons sowieso niet lukken om even lekkere gebakken rijst of gelakte eend klaar te maken als bij jouw favoriete Chinese restaurant in de buurt, maar we kunnen proberen, toch? Met deze hulpjes in de keuken lukt het zeker!